Siirry pääsisältöön
Siivoojat kotiin

Siivousvinkkejä

Puhtaita vinkkiä siivoukseen

Ilmanvaihtoventtiilit

Imuroi ja pyyhi nihkeällä siivousliinalla ilmanvaihtoventtiilit keväällä ja syksyllä katon rajassa. Ilma on raikkaampi ja pöly ei keräänny niin herkästi suodattimiin tai hengitysilmaan.

Vaatekaapit

Tyhjennä vaatekaappi kokonaan tyhjäksi keväällä ja syksyllä. Pyyhki tyhjät hyllyt nihkeällä siivousliinalla. Aseta vaatteet takaisin. Tavarat pysyvät järjestyksessä ja mikroeliöt eivät pääse pesiytymään.

Tavaramäärä

Paranna yleisilmettä kodissasi ja helpota siivousta. Vie ylimääräiset tavarat kirpputorilla, hyväntekeväisyyteen tai Sortti-asemalle.

Mikroliina

Mikrokuituisilla liinoilla tai mopeilla pyyhittäessä ei tarvitse käyttää pesuaineita pölyjen ja vedellä irtoavien tahrojen pyyhinnässä.

Liinojen ja moppien peseminen

Pese mikrokuituset liinat ja mopit omina ryhminä erillään muusta pyykistä. Älä käytä valkaisuainetta sisältävää pesuainetta tai huuhteluainetta.

Tiskaa astiat heti

Tiskaa astiat heti ruokailun jälkeen. Tai vastaavasti huuhtele ja laita astiat tiskikoneeseen odottamaan täyttymistä. Astioilla on tiskipöydälle jätettynä tapa kertyä sotkuisiksi kasoiksi.

Mikroaaltouuni

Mikäli mikroaaltouuniin ilmestyy ruokatahra, niin puhdista se sieniliinalla ja vedellä laimennetulla astianpesuaineella.

Laminaattilattian pyyhkiminen

Laminaattilattia ja parketti pyyhitään nihkeällä, lähes kuivalla mikrokuitumopilla. Vain tahrat erikseen kostealla.

Takaisin ylös