Siirry pääsisältöön

Kotitalousvähennys

Verotuksellista etua asunnon siivouksesta

Siivous- ja kotitaloustyöstä saat kotitalousvähennyksen. Vähennys koskee kodin siivousta, pyykinpesua, silitystä ja muuta vaatteiden huoltoa, piha-alueen ja puutarhan hoitoa sekä lumenluontia. Työ, ollakseen vähennyskelpoista tulee suorittaa omassa kodissa, vapaa-ajan asunnossa tai vanhempien tai isovanhempien asunnossa. Asuntoa ei tarvitse omistaa – asuminen tilassa riittää.

Vuonna 2021 vähennystä voi suorittaa 40 prosenttia (vuonna 2020 sama) arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Henkilökohtaisen omavastuun osuus on 100 euroa ja enimmäismäärä on 2.250 euroa (vuonna 2020 sama). Puolisot voivat vähentää yhteensä 4.500 euroa (vuonna 2020 sama) summan jakautuen pyynnön mukaisesti, mutta tällöin kummaltakin vähennetään omavastuu 100 euroa.

Valitse luotettava siivouskumppani

Siivouspalvelua tarjoavan yrityksen tulee olla ennakkoperintärekisterissä. Kannattaa muistaa valita siis luotettava kumppani, jotta saat varmasti kotitalousvähennyksen. Tasokoti Oy:n tilaajavastuulain mukainen selvitys löytyy Luotettava kumppani -palvelusta. Katso myös Tasokodin siivouspalveluiden hinnasto.

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä verottajan verkkosivulla:
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/

Tarkista kotitalousvähennys ajantasaisella laskurilla

Voit tarkistaa kotitalousvähennykseen oikeuttavan osuuden laskurillamme:
https://tasokoti.fi/hinnasto/kotitalousvahennyslaskuri

Takaisin ylös