Siirry pääsisältöön

Kotitalousvähennys

Verotuksellista etua asuntosi siivouksesta

Saat siivouspalveluistamme kotitalousvähennyksen. Se tarkoittaa, että saat vähentää osan kuluistamme verotuksessasi. Saadaksesi edun sinun tulee ilmoittaa niiden sisältämä siivoustyön osuus omassa veroilmoituksessasi. Lähetämme myös erikseen vuosittaisen yhteenvedon.

Vähennys koskee kodin siivousta, pyykinpesua, silitystä ja muuta vaatteiden huoltoa, piha-alueen ja puutarhan hoitoa sekä lumenluontia. Työ, ollakseen vähennyskelpoista tulee suorittaa omassa kodissa, vapaa-ajan asunnossa tai vanhempien tai isovanhempien asunnossa. Asuntoa ei tarvitse omistaa – asuminen tilassa riittää.

Vuonna 2022 vähennystä voi suorittaa 60 prosenttia (vuonna 2021: 40 prosenttia) arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Henkilökohtaisen omavastuun osuus on 100 euroa ja enimmäismäärä on 3.500 euroa (vuonna 2021: 2.250 euroa). Puolisot voivat vähentää yhteensä 7.000 euroa (vuonna 2021: 4.500 euroa) summan jakautuen pyynnön mukaisesti, mutta tällöin kummaltakin vähennetään omavastuu 100 euroa.

Valitse luotettava siivouskumppani

Siivouspalvelua tarjoavan yrityksen tulee olla ennakkoperintärekisterissä. Kannattaa muistaa valita siis luotettava kumppani, jotta saat varmasti kotitalousvähennyksen. Tasokoti Oy:n tilaajavastuulain mukainen selvitys löytyy Luotettava kumppani -palvelusta. Katso myös Tasokodin siivouspalveluiden hinnasto.

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä verottajan verkkosivulla:
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/

Tarkista kotitalousvähennys ajantasaisella laskurilla

Voit tarkistaa kotitalousvähennykseen oikeuttavan osuuden laskurillamme:
https://tasokoti.fi/hinnasto/kotitalousvahennyslaskuri

Takaisin ylös