Siirry pääsisältöön

Syyssiivouksen muistilista

Kesä hiipuu ja syksyn suunnalta puhaltaa taas uudet tuulet. Syksyssä on vahvasti läsnä uudet rutiinit ja tietynlainen pesän rakentaminen tulevaa talvea varten. Ryhtiä arkeen tuo myös viilenevät ilmat ja inspiraatiota syksyn upeat sävyt. Listasimme alle meidän tärpit kodin syyssiivoukseen.

Ikkunat puhtaiksi ennen pakkasia

Kerroimme aikaisemmin keväällä, kuinka usein ikkunat olisi hyvä pestä. Monet keskittyvät kevääseen ja kesään, mutta kun pesee ikkunat säännöllisesti myös aina syksyisin, ovat ne puhtaammat ja paremmassa kunnossa talvipakkasten jälkeen. Samalla kevään pesu-urakka on pienempi ja tulevaisuuden minäsi kiittää. Näillä vinkeillä saat puhdasta jälkeä.

Pyyhi korkeat tasot pölyistä

Jos kesän aikana tuli tuuleteltua ja pidettyä ikkunoita paljon auki, kannattaa kaikki korkeat tasot ja katonrajat pyyhkiä puhtaaksi siitepölystä. Muista myös taulut ja muut seinäkoristeet.

Saunan pesu

Monet huomaavat vasta joulun alla, että sauna kaipaisi kovasti pesua. Usein kaiken muun joulustressin siivittämänä saunanpesu voi lopulta unohtua. Hyvä idea onkin pestä sauna perusteellisesti ja nauttia puhtaista lauteista jo syksymmällä. Saunaillat kynttilänvalossa ovat arjen luksusta viileinä ja sateisina syysiltoina.

Tilaa vaatekaappiin

Syksyisin on hyvä aika käydä läpi ja siivota vaatekaapit. Samalla tulee otettua kaikki talvitakit, pipot ja huivit esille. Karsi vaatteista sivuun ne, joita et ole käyttänyt pitkään aikaan. Turha hamstraaminen ei ole kenellekään hyväksi – sen sijaan myy tai lahjoita kaikki käyttämättömät hyväkuntoiset vaatteet. Tuuleta ja puhdista samalla vaatekaapit pölystä. Lisää vinkkejä vaatekaapin järjestelyyn löydät täältä.

Uutta sisustusta

Monet sisustavat kotiaan vuodenaikojen mukaan. Kesällä keskitytään enemmän terassien ja parvekkeiden laittamiseen. Syksyllä usein muovataan kodista turvallinen ja lämmin pesä viltteineen ja kynttilöineen. Talvisin vietetään väistämättä enemmän aikaa sisätiloissa, joten kodin laittaminen viihtyisäksi on luontaista. Viileät ja sateiset päivät kelpaavat vielä kaiken lisäksi mainiosti kotona puuhasteluun.

Sisusta koti kotoisaksi, ja ylläpidä kodin siisteyttä säännöllisesti meidän siivousvinkkien avulla. Voit myös tilata meiltä säännölliset siivoojat kotisi siivoustarpeisiin. Palvelemme Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Hyvinkäällä. Ota yhteyttä!

Takaisin ylös