Siirry pääsisältöön

Syksy ja arkeen paluu – mistä aikaa kodin siivoamiseen?

Kesä alkaa olla takanapäin ja syksyn rutiineihin paluu on edessä. Elämä palaa arjen rutiinien siivittämänä takaisin tutuille raiteilleen. Elokuu ja syyskuu ovat monelle meistä usein myös muutosten aikaa – uudet kuviot, koulut, paikkakunnat ja työpaikat kutsuvat. Lähtiessä kohti uusia haasteita voi kodin arjen pyörittäminen alkaa tuntua kuormittavalta. Me Tasokodilla helpotamme sinun ja perheesi arkeen paluuta ottamalla kodin siivousaskareet harteillemme. Blogissa annamme syyssiivousvinkkejä.

Älä jää stressaamaan siivousta

Tuntuuko että siivoaminen ei ole oman prioriteettilistan ykkösenä? Aika on loppupeleissä aikamoista luksusta ja monella sitä ei tunnu pitkien päivien päätteeksi riittävän enää kodin siivoamiseen, ja tämä on täysin ymmärrettävää. Jaksaminen voi usein olla muutenkin koetuksella, eikä siivoamisesta stressaaminen auta asiaa.

Kuka voi tilata kotisiivouksen?

Siivouksesta hyötyvät niin lapsiperheet, vanhukset kuin kiireiset yksinasujat. Ei ole mitään sääntöjä, kuka on oikeutettu tilaamaan kotisiivouksen. Kaikki meistä, erilaisissa elämäntilanteissa, saatamme tarvita apua kodin pyörittämiseen ja siivousaskareiden hoitamiseen. Sinun ei tarvitse olla totaalisen uupumuksen partaalla tilataksesi kotisiivoojan. Parempi onkin hankkia apukäsiä ennen isompaa romahdusta.

Voit myös muistaa kotisiivouksen tarpeessa olevaa ystävää tai perheenjäsentä. Meiltä Tasokodlta saat tilattua siivouslahjakortit erilaisiin tarpeisiin. Katso lisää täältä.

Kotisiivousta omien tarpeiden mukaan

Meillä kotisiivouspalvelut ovat joustavia ja sovellettavissa jokaisen oman kodin tarpeisiin. Joidenkin kodit kaipaavat suursiivousta ja toisille riittää kevyempi ylläpitosiivous. Oli tarpeesi mikä tahansa, me tulemme apuun mielellämme. Tilaa meiltä säännölliset siivoojat kotisi siivoustarpeisiin – palvelemme Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla.

Selviydy syksystä – muista nämä:

  • Varmista, että nukut tarpeeksi, sillä uni on kallisarvoista.
  • Vaikka ilmat viilenevät, vietä mahdollisimman paljon aikaa ulkoillen. Kaiva kaapin pohjalta tarpeeksi lämmintä vaatetta.
  • Juhli arjen pieniä hetkiä läpi syksyn. Pidä grilli-iltoja, kutsu ystäviä kylään, istu ulkona lämpimien vilttien ja juomien kera, sekä sisusta kotia tunnelmalliseksi pimeneviä iltoja varten erilaisilla valoilla.

Meidän tärpit kodin syyssiivoukseen:

  • Ikkunat olisi hyvä pestä kaikista kesän pölyistä ennen talvipakkasia. Samalla kevään ikkunanpesu-urakka pienenee. Katso meidän ikkunanpesuvinkit.
  • Jos lämpimän kesän aikana on tullut tuuletettua ja pidettyä ikkunoita paljon auki, kannattaa kaikki korkeat tasot ja katonrajat pyyhkiä puhtaaksi katu- ja siitepölystä. Muista myös taulut ja muut seinäkoristeet.
  • Monet huomaavat vasta joulun alla, että sauna kaipaisi kovasti pesua. Usein kaiken muun joulustressin siivittämänä saunanpesu voi lopulta unohtua. Hyvä idea onkin pestä sauna perusteellisesti ja nauttia puhtaista lauteista jo syksymmällä. Saunaillat kynttilänvalossa ovat arjen luksusta viileinä ja sateisina syysiltoina.

Katso lisää Tasokodin vinkkejä syyssiivoukseen.

Takaisin ylös