Siirry pääsisältöön

Parhaat vinkit kodin ikkunanpesuun

Ikkunanpesu voi olla yllättävän työlästä puuhaa. Varsinkin jos tuppaa olemaan tapana siirtää ikkunanpesua aina seuraavaan kertaan, kuten ensi syksyyn tai ensi kevääseen. Mitä pidempään ikkunanpesua siirtää, sitä työläämpää se lopulta on.

”Ikkunoiden pesutarve riippuu paljon kodin sijainnista. Esimerkiksi vilkasliikenteisen kadunvarren ikkunat tulisikin pestä mieluiten vähintään pari kertaa vuodessa tai mikä ettei, aina kun siltä tuntuu ja tarvetta on”, näin neuvoo Tasokodin ikkunanpesun ammattilainen Enriikka. Enriikka on hankkinut vankan kokemuksen ikkunoiden pesuun työssään ja hän pitää ikkunoiden pesussa ehdottoman tärkeänä säännöllisyyttä. Säännöllinen pesu kannattaa, sillä jämähtänyttä likaa on aina vaikeampi puhdistaa. Ikkunoiden kunto säilyy myös parempana pidempään.

Puhtaat ikkunat ympäri vuoden

Keväällä ja kesällä kirkas auringonpaiste paljastaa kaiken lian ja pölyn. Ikkunanpesut ovatkin perinteisesti osa kevätsiivousta. Puhtaista ikkunoista on kuitenkin paljon hyötyä myös pimeään ja kylmään vuodenaikaan, sillä vähäinenkin valo pääsee paremmin sisään kirkkaan puhtaista ikkunoista. Pesupäivänä tulisi välttää suoraa auringonpaistetta ja tuulta, sillä ne saavat pesuaineen ja likaisen veden kuivahtamaan nopeasti. Valitse mahdollisimman leuto päivä pesuun myös syksyllä.

Ikkunanpesu vinkit nopeasti:

1. Valitse ikkunoiden pesupäiväksi puolipilvinen ja leuto päivä.

2. Huolehdi että sinulla on kaikki tarvittavat välineet. Näillä pääset alkuun:

  • ikkuna-avain
  • astianpesu- tai lasinpesuaine
  • vadillinen vettä
  • ikkunanpesin
  • ikkunankuivain
  • ikkunaliina esim. mikrokuitu/ keinosäämiskä
  • liina/pyyhe roiskeiden ym. kuivaamiseen tai lattian suojaamiseen

3. Aloita ikkunan ulkopinnasta, eli pese ikkunat likaisimmasta puhtaimpaan.

4. Käytä pesuainetta kohtuudella. Muutama tippa astianpesuainetta riittää n. 3 litraan vettä.

5. Pese jokainen nurkka huolellisesti ja pidä huolta, ettei vesi ole liian likaista.

6. Kuivaa ikkunankuivain jokaisen vedon jälkeen sille tarkoitetulla liinalla.

7. Muista kuivata saman tien valumajäljet ikkunapuitteista, karmeista ja seinistä.

8. Puhdista ja pyyhi myös ikkunoiden välitilat ja sälekaihtimet. 

9. Lopuksi muista sulkea ikkunat kunnolla.

Milloin siivouksen ammattilaiset apuun?

Ikkunoiden sisäpintojen pesu onnistuu useimmilta kotikonstein, mutta ikkunoiden erilaiset avausmekanismit, suurten ikkunoiden pesu ja korkeisiin paikkoihin ylettyminen vaatii usein osaamista ja ammattitaitoa. Jos et esimerkiksi omista varrellista ikkunanpesintä, erilaisilla jakkaroilla kiipeily ja kikkailu voi olla vaarallista. Hyödyntämällä ammattilaisia ikkunanpesussa vältyt monelta harmilta ja tapaturmariskiltä.

Tasokodin osaavat tekijät saavat upeaa jälkeä aikaan nopeasti ja tehokkaasti. Hyödyntämällä kotitalousvähennyksen saat ikkunanpesut kotiisi edullisesti. Voit täyttää yhteydenottolomakkeen kätevästi sivuillamme. Meille voi myös soittaa tai laittaa sähköpostia – katso yhteystiedot. Palvelemme kaikenkokoisia koteja Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.

Takaisin ylös