Siirry pääsisältöön

Siivoojat, hyvinvointimme perusta

Siivoojan työ on usein sellaista, että sen huomaa vasta sitten, kun työt ovat jääneet tekemättä. Kun roskikset pursuavat tai kun wc-tilat alkavat olla ikävän likaiset, aletaan miettiä, että mikä puuttuu?

Sanotaan, että jokaisella ikävälläkin asialla on aina myös hyviä puolia. Suomen valtioneuvosto listasi ne ammatit, jotka ovat nyt pandemian aikana kriittisessä asemassa yhteiskunnan toimivuuden ja kaikkien hyvinvoinnin kannalta, ja siivooja oli tässä listauksessa mainittu ammatti. Me Tasokodilla olemme aina arvostaneet työntekijöitämme, ja olemme erittäin iloisia siitä, että monesti aliarvostettu, osaamista ja sinnikkyyttä vaativa ammatti saa viimein ansaitsemaansa arvostusta.

Ammattitaitoinen siivooja osaa työnsä

Kotisiivouspalvelumme toimii lähes normaalisti myös pandemian aikaan. Pidämme huolen siitä, että siivoojamme ovat terveitä ja noudattavat tarkasti annettuja ohjeita. Pidämme yllä jatkuvasti ammattilista osaamista.

On syytä muistaa, että vaikka moni asia yhteiskunnassa pysähtyy, ei siivouksen tarve lähde minnekään. Tasokodin asiakkaina on paljon sellaisia kotitalouksia, joissa mahdollisuutta siivoamiseen itse ei ole: jopa roskiksen vieminen tai ihan perusasioista huolehtiminen voi olla vaikeaa. Toisaalta, kotikoulua ja etätyöpisteitä pyörittävissä perheissä aika ja energia suuntautuu helposti muuhun, kuin peruspuhtaanapitoon.

Siivoojien merkitys ihmisten hyvinvoinnille on kiistaton: siivoojien työ mahdollistaa sairaanhoidon, kotihoidon sekä julkisten tilojen toiminnan jatkumisen. Ilman osaavia siivoojia, jotka toimivat annettujen ohjeiden mukaisesti ja jotka käyttävät asianmukaisia siivous- ja suojautumisvälineitä, menettäisi moni muu torjuntatoimenpide merkityksensä.

Me Tasokodilla haluamme näin blogin avulla kiittää kaikkia kriittisen työn tekijöitä, ahkeria, osaavia siivoojia jotka mahdollistavat meille kaikille sen, että yhteiskunta toimii ja kodeissa on turvallista olla myös vaikeina aikoina!

Takaisin ylös