Siirry pääsisältöön

Lemmikkikodin siivous

Monessa Tasokodin asiakasperheessä asustelee myös lemmikkieläimiä. Siivous eläinperheessä sujuu siinä missä muidenkin kotien siivous, mutta toki on asioita jotka pitää ottaa huomioon.

Siivoussopimusta tehdessä on hyvä mainita siitä, että perheessä asustelee nelijalkaisiakin jäseniä. Ensinnäkin, on tärkeää varmistaa lemmikkien turvallisuus siivouksen aikana, mutta on myös hyvä tiedostaa, että erityisesti pitkäkarvaiset eläinystävät saattavat aiheuttaa siivoojille normaalia enemmän töitä. ”Eräällä asiakkaallamme on monta pitkäkarvaista koiraa, ja onhan se karvan määrä aika suuri”, kertoo Tasokodin palvelupäällikkö Tuula Vattulainen.  

Kuvassa yhteistyökumppanimme bokserinpentu Lyyli

Miten lemmikit huomioidaan siivouksessa?

Lemmikkien tassuissa kulkee sisälle kuraa, niistä lähtee karvaa ja pölyä ja monesti myös niiden ruokapaikat vaativat hieman normaalia perusteellisempaa kuurausta. Eräässä asiakasperheessä siivooja pesi viikkosiivouksen yhteydessä eteisen seinältä neulasia ja koivunsiemeniä, jotka joutuivat sinne, kun perheen koira lenkiltä tullessaan ravisteli itseään perusteellisesti ja märät neulaset tarttuivat seiniin.

”Pidämme hyvää huolta asiakkaidemme lemmikeistä ja suurin osa niistä suhtautuu myös meihin varsin ystävällisesti”, kertoo Vattulainen. Tasokodin siivoojat laittavat liian uteliaan tai kovasti työtä häiritsevän kissan tai koiran siivouksen ajaksi toiseen huoneeseen.  Varsinkin jotkut nuoret koirat voivat olla kovin innokkaita, ja joku on tainnut joskus ajatella, että siivooja on kutsuttu kotiin häntä viihdyttämään.  Jos lemmikki stressaantuu siivoojasta tai ei halua päästää tätä kotiin sisälle,  voidaan toki myös sopia, että omistaja vie sen muualle siivouksen ajaksi. Tämäkään ei yleensä aseta haasteita, sillä Tasokodin siivoojat toimivat sovitussa aikataulussa, joten asia on hyvin ennakoitavissa.

”Koirat ovat usein hyvin kiinnostuneita siivouksesta, ja pentu saattaa teettää siivoojalle lisähommia ilopissin muodossa, mutta yleensä kaikki sujuu oikein hyvin”, vakuuttaa Vattulainen.

Asiakkaiden erilaiset eläimet

Hän kertoo myös, että Tasokodin siivoojat ovat työssään kohdanneet monenlaisia lemmikkejä: eräässä asunnossa lattialla taaperteli kilpikonnia, ja toisen asiakkaan luona siivoojan päivää piristi juttutuulella oleva puhuva papukaija.

Useassa lastenhuoneessa asustelee hamsteri, joista siivooja harvemmin näkee vilaustakaan – yöelämiä kun ovat. Käärmeet, liskot ja linnut ovat luonnollisesti häkeissään, joten ne eivät aiheuta lisähaasteita kodin puhtaanapitoon.

Sunnuntaina, 4.10. vietetään Maailman eläinten päivää. Sen kunniaksi Tasokotikin halusi muistaa lemmikkien omistajia blogissaan.

Takaisin ylös