Siirry pääsisältöön

Siivouspäivä Tarjan tapaan

Tarjasta tuli siivousalan ammattilainen alun perin ihan vahingossa. Nuoruuden lyhyen elektroniikkatyökokemuksen jälkeen erilaiset siivoustyöt ovat kuitenkin kuuluneet kiinteästi hänen työhönsä jo parinkymmenen vuoden ajan. Hän on urallaan siivonnut 6 vuotta myös hotellihuoneita. Tämän jälkeen hän siirtyi huolehtimaan yksityisten ihmisten kotien siisteydestä. Tasokoti rekrytoi hyvän ja laadukkaan siivoustyöntekijän maineessa olevan Tarjan noin vuosi sitten.

Tässä tavallinen siivouspäivä Tarjan tapaan

klo 7.15
Tarjan vauhdikas työpäivä alkaa aamuvarhaisella, kun hän suuntaa kohti Tasokodin toimistoa. Työmatkalta hän poimii mukaansa usein myös päivän työparinsa.

klo 7.30
Matka kohti ensimmäistä siivottavaa kotia starttaa. Mukaan tarvittavat työvälineet ja vielä nopea työhallinnan mobiilisovelluksen tsekkaus. Asiakkaan osoite ja työohje tarkentavat: milloin asiakas odottaa palvelua saapuvaksi ja kauanko siivouksen on tänään sovittu kestävän.

klo 7.45
Tehotiimi saapuu siivottavan kodin ovelle. Parkkipaikkaa voi joskus hieman joutua etsimään, mutta yleensä se löytyy helposti asiakkaan pihalta tai lähistöltä. Tasokoti siivoaa laajasti pääkaupunkiseudulla, Espoossa, Vantaalla, Helsingissä ja Kauniaisissa.

klo 8.00
Ovikellon soitto kuuluu aina asiaan ja jos asiakas on itse kotona, hänen kanssaan käydään läpi mahdolliset päivän erityistarpeet ja -toiveet.

klo 8.05
Tiimi jakaa kodin siivoustyöt keskenään ja ryhtyy reippaasti työhön. Ensimmäisessä kodissa riittää lattioiden, mattojen ja tekstiilihuonekalujen imurointi ja tasojen sekä wc-ja keittiötilojen pyyhintä/pesu.

klo 9.45 
Toinen koti kaipaa normisiivouksen lisäksi tänään saunan lauteiden pesun ja isännän paitojen silityksen.

klo 12.00
Päivän kolmas koti tarvitsee perussiivouksen lisäksi viikottaisen pyykinpesun ja silityksen sekä kierrätysjätteiden viennin ao. keräysastioihin. Ne hoituvat siivousparilta käden käänteessä.

klo 15.00
Viimeinen koti hoidetaan myös yhteistyössä ammattimaisesti ja tehokkaasti. Tiimin poistuessa koti tuoksuu raikkaalta ja puhtaalta.

klo 16.00
Tarjan oma aika alkaa ja hänellä on mahdollisuus oman kunnon kohentamiseen vauhdikkaalla spinning -tunnilla tai palautumiseen ihan vaan rennosti sohvalla loikoillen ja lempiohjelmaa seuraten.

Toisenlaisiakin työpäiviä Tarjan vaihtelevaan työhön siivoojana kuuluu. Joskus joku koti vaatii jopa 7,5 tunnin siivouksen ja huolenpidon. Vakiosiivousten lisäksi työpäivä voi kulua myös isompien kokonaisuuksien hoitamisessa. Tällöin on kyse asiakkaan tarvitsemasta muuttosiivouksesta, ikkunoiden pesusta tai vaikka remontin jälkeisestä siivoamisesta.

Tarjan ajatuksia siivoojan työstä

Tarja itse kertoo usean asiakkaan lähteneen hänen mukaansa, koska eivät halunneet ”uutta siivojaa” kotiinsa. Taustalla oli hyvin todennäköisesti se keskinäinen vahva luottamus, joka oli rakennettu vuosien hyvin tehdyllä ja asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisella työskentelyllä. ”Haluan sinut ehdottomasti meille siivoamaan” – oli se kommentti, jonka Tarja sai kuulla häneen perin tyytyväisiltä ”omilta asiakkailtaan”, eikä se jättänyt valinnanvaraa, vaan asiakkuudet siirtyivät Tarjan mukana.

Aiemmin Tarja siivosi koteja yksin ja koki silloin työn ja kiireisen aikataulun sekä henkisesti että ruumiillisesti varsin raskaaksi. Nyt työskentely Tasokodissa tapahtuu pareittain ja se helpottaa merkittävästi työtä.

– Pareittain työskentely on minusta helpompaa ja mukavampaa. Se myös mahdollistaa työskentelyn aivan toisenlaisen tehokkuuden, kertoo Tarja tyytyväisenä.

– Yhdessä tehty työ lisää myös merkittävästi jaksamistani työssä – en koe kiirettä enää niin ahdistavana kuin ennen, iloitsee Tarja nyt.

Työkaverit ovat parasta

Työnsä parhaaksi puoleksi Tarja mainitsee ennen muuta hyvät työkaverit Julian ja Jennin, joiden kanssa on ilo tehdä töitä yhdessä. Yhteistyö on vähentänyt merkittävästi myös tunnetta työn kuormittavuudesta. Tarja viihtyy hyvin Tasokodissa, jonka työyhteisöön on kiva kuulua ja joka yrityksenä huolehtii työntekijöistään hyvin.

Tasokodin siivouksen huippuammattilaiset ovat sinunkin palveluksessasi. Tasokoti tarjoaa laadukasta kotisiivousta pääkaupunkiseudulla. Tärkeitä arvoja yritykselle ovat laadukas siivouksen lopputulos, asiakkaan tarpeiden joustava täyttäminen ja siivoojien ammattimainen ja luottamuksellinen työskentely kodeissa.

Tarjan ja Tasokodin yhteinen tavoite on kotisi tinkimätön siisteys ja siivoustyön sujuvuus. Jätä sinäkin kotisi ammattilaisten hyvään hoitoon! Helpota elämääsi ja tilaa.

Takaisin ylös