Siirry pääsisältöön

Muuttosiivous helpottamaan urakkaasi

Vuokranantajat usein edellyttävät, että asunto jätetään siistiin kuntoon pois muuttaessa. Myös asuntokaupoissa uudet asukkaat arvostavat ettei nurkista löydy pölykertymiä tai keittiön kaapeista leivänmurusia ja rasvapinttymiä.

Muuttourakkaa ei turhaan kutsuta urakaksi ja usein tuntuu ettei aika riitä kaikkeen. Muuttaminen vie voimia ja aikaa, mitä jokaisella meistä on rajoitetusti. Loppusiivous voi koitua odotettua suuremmaksi urakaksi, jos paikat ovat vuosien varrella päässeet pinttymään pölystä. Jos siivousta ei suoriteta kunnolla, voi siivouskulut näkyä palautettavan vuokravakuuden summassa.

Mitä loppusiivouksessa pitää huomioida?

Asunto tulisi siivota kauttaaltaan asunnosta lähdettäessä. Kylpyhuoneessa täytyy puhdistaa kaikki pinnat, hanat ja lattiakaivot. Myös saunassa täytyy tehdä peruspesu. Keittiössä poismuuttajan velvollisuuksiin kuuluu yleensä pintojen, hellan ja uunin puhdistus sekä jääkaapin ja pakastimen sulatus. Jälkimmäisen kanssa saa olla tarkkana ettei sulatuksesta aiheudu vahinkoja esimerkiksi parkettilattialle. Keittiössä jääkaapin ja lieden taustat ja alustat pitäisi myös muistaa puhdistaa.

Vuokralaisen velvollisuus

Vuokrasopimuksessa voi olla erikseen maininta pintojen, kuten saunan lauteiden tai keittiön puutason hoitokäsittelyistä. Muuten öljyämiset ym. eivät ole vuokralaisen vastuulla.

Alkutarkastus kannattaa aina tehdä ja vuokrasopimuksessa olisi hyvä etukäteen mainita asunnon kunto ja sopia miten toimitaan vahinkojen tai huomattavien kulumisten sattuessa. Valmiit naarmut ja kulumat olisi hyvä myös kuvata. Näin ollen säästytään suuremmilta kiistoilta ja väärinkäsityksiltä, kun sekä vuokralaisella että vuokranantajalla on yhteinen käsitys siitä, mitä on alusta alkaen sovittu. Vuokrasopimuksista ja ohjeistuksista voi lukea lisää täältä.

Yleisesti pitkillä aikaväleillä pinnoissa saa näkyä tavanomaista kulumista, joista vuokranantaja on vastuussa. Äkilliset tai tahalliset vahingot ovat vuokralaisen vastuulla.

Vähemmän stressiä

Kevennä muuttamisen taakkaa tilaamalla kotisi loppusiivous ammattilaisilta. Siivouspalvelun tilaaminen vähentää muutosta syntyvää stressiä, kun on yksi asia vähemmän hoidettavana. Voit hyvin mielin keskittyä tavaroiden pakkaamiseen, purkamiseen ja uuden kodin valmisteluun, kun tiedät että loppusiivous on ammattilaisten käsissä.

Tarvittaessa siivoamme myös paikat puhtaaksi uudessa kodissa, ennen kuin muutat tavarat sisään tai heti muuttorumban pölyjen laskeuduttua. Yllättävän paljon likaa ja pölyä kulkeutuu muutettavien laatikoiden, tavaroiden ja kalusteiden mukana. Kunnolla tehdyn muuttosiivouksen jälkeen voit hengähtää puhtaassa uudenhohtoisessa kodissa, ja keskittyä viimeisten tavaroiden paikoilleen asetteluun ja sisustuselementtien viilailuun.

Monipuoliset kodin siivouspalvelut

Meiltä saat loppusiivoukset, muuttosiivoukset ja juhlasiivoukset onnistuneesti. Tarjoamme myös stailaussiivousta kun haluat paikat esittely- ja myyntikuntoon. Hoidamme muuton jäljet kertasiivouksella ja siivous voi sisältää mm. ikkunoiden pesun, keittiön kalusteiden puhdistuksen, kaappien ja kaakelien perusteellisen pyyhinnän ja rasvanpoiston, wc-tilojen pesun ja desinfioinnin sekä lattioiden oikeaoppisen puhdistuksen ja hoitokäsittelyt. Siivous hoidetaan tarpeidesi mukaisesti. Lue lisää hinnoista ja kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.

Takaisin ylös