Siirry pääsisältöön

Stressitön joulusiivous näillä vinkeillä

“Olisipa valmis muistilista, jota seuraamalla joulusiivous sujuisi sutjakkaasti ilman kiirettä ja turhaa stressiä.“ Tasokodin joulutontut ovat kuulleet joulutoiveesi! Kokosimme alle meidän joulusiivouksen parhaat vinkit ja niksit, joita seuraamalla siivoat kotisi joulukuntoon tuossa tuokiossa.

Siivous alkaa suunnitelmalla

Ennen kuin alat hommiin, istahda alas, nauti kuppi glögiä ja kirjaa ylös siivoussuunnitelma. Listaa ylös kaikki siivottavat kohteet, siivouspäivät, siivousjärjestys ja kaikki tarvittavat siivousvälineet. Apua suunnitelman ja muistilistan tekoon saat näistä siivousvinkeistä. Suosittelemme tekemään ihan fyysisen suunnitelman paperille, jonka voi kiinnittää vaikka jääkaapin oveen. Näin listan näkevät kaikki kodin asukkaat ja mikä parasta – kun jokin kohta siivouksesta on suoritettu, pääset vetämään sen yli.

Tarkista siivousvälineiden kunto

Siivouksen jälki on paljolti siivousvälineistä kiinni. Jos olet koskaan pohtinut, miksi siivouksella ei tule puhdasta, kannattaa käydä läpi kodin siivousvälineet. Kun pidät huolta ja vaihdat mikrokuituliinat, mopit ja siivoussienet säännöllisesti uusiin, pärjäät siivouksessa usein pelkällä vedellä ja saat aina aikaan puhdasta jälkeä.

Koko perhe mukaan siivoukseen

Tee joulusiivouksesta perheen yhteinen perinne. Jokainen voi kantaa oman kortensa kekoon kodin siivouksessa ja järjestelyissä. Näin vähennät omaa taakkaa ja pääsette perheenä nauttimaan yhteisestä puuhasta. Yhdessä siivoaminen opettaa myös perheen nuorimpia itsenäiseen siivoamiseen tulevaisuudessa. Joulumusiikki raikaamaan ja hommiin!

Ammattisiivoojan vinkki: Aseta kaikki joulusiivoukseen tarvittavat siivousvälineet valmiiksi esille. Kostuta nihkeäksi useampia siivousliinoja valmiiksi. Näin liinoja ei tarvitse olla koko aika pesemässä, vaan voit vaihtaessa napata puhtaan liinan ja heittää vanhan pesuun. Siivoa koti vaihe kerrallaan, ei huone kerrallaan. Ensimmäisellä kierroksella järjestellään tavaroita paikoilleen ja viedään roskat. Toisella kierroksella pyyhitään esimerkiksi kaikki pölyt ja tahrat. Kolmannella imuroidaan ja pestään lattiat. Näin aikaa ei mene turhaan pyörimiseen ja siivousvälineiden vaihteluun.

Keskitä siivous keittiöön

Kodin sydän on jouluisin keittiössä. Siellä vietetään paljon aikaa yhdessä kokkaillen, leipoen ja syöden. Valmistele keittiö joulua varten tyhjentämällä keittiön tasot ja pinnat kaikesta ylimääräisestä ja pyyhi tasot huolellisesti. Ruoanlaitto sujuu helpommin, kun keittiössä on vapaata ja puhdasta laskutilaa. Pyyhi myös keittiön kaappien pinnat ja vetimet. Uunin perusteellinen pesu ei ole välttämätöntä ennen joulua, sillä uuni on usein jouluna kovassa käytössä ja likaantuu kumminkin. Fiksumpaa on pestä uuni vasta ahkeran joulukokkailun jälkeen. Ennen joulua voit kuitenkin pyyhkäistä uunin suurimmat irtoliat esimerkiksi pikasiivousliinalla.

Sauna puhtaaksi hetkessä

Puhdas joulusauna on monessa suomalaisessa kodissa osa jouluperinnettä. Saunanpesu ei ole ollenkaan niin iso urakka kuin usein luullaan. Oikeilla välineillä pesu hoituu nopeasti. Saunan lauteet puhdistuvat vaivattomasti laudepesurilla, joka on saunan lauteiden pesemiseen suunniteltu pesin, jonka avulla pääset pesemään myös lauteiden väleistä. Katso saunan pesun ohjeet askel askeleelta. Kylpyhuoneen seinät puhdistuvat nopeasti kylpyhuonepesimellä. Kylppärin kaikki pinnat kannattaa kuivata jokaisen suihkun ja pesun jälkeen kuivaimella tai lastalla, jotta kylpyhuone pysyy paremmin puhtaana.

Lattianpesu raikastaa kodin

Aloita imuroimalla ensin matot ja lattiat. Jos ulkona on pakkasta, voit nostaa matot hetkeksi ulos tuulettumaan. Saat samalla imuroitua myös mattojen alta. Pyyhi seuraavaksi kodin lattiat nihkeällä mopilla. Mikrokuituisella mopilla saat helposti puhtaaksi myös kaikki likaisemmat lattiapinnat ja tahrat. Nihkeällä mopilla puhdistettu lattia kuivuu parissa minuutissa, joten voit kantaa pakkasessa tuulettuneet matot paikoilleen melkein saman tien. Istahda alas ja nauti kodin raikkaudesta!

Katso lisää Tasokodin koottuja joulun siivousvinkkejä. Eikö kiireiden keskellä löydy aikaa siivoukselle? Voit myös tilata kodin joulusiivouksen meiltä. Tutustu hinnastoon täällä. Palvelemme Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.

Iloista joulun odotusta jokaiseen kotiin!

Takaisin ylös