Siirry pääsisältöön

Mukavampaa muuttoa

Kun vanha kotisi on tyhjä huonekaluista, tavaroista ja asukkaista jää vielä jäljelle paljon sellaista, jota seuraavat asiakkaat eivät halua omakseen. Näitä asioita ovat lika, pöly, tuoksut ja pinttyneet jäljet seinillä. Muutto- eli lähtösiivous kuuluu tehdä aina, kun muutat pois. Kuvittele itse, kuinka epämukavaa olisi muuttaa uuteen kotiin, joka olisi täynnä edellisen asukkaan sormenjälkiä, hiuksia, pölypalleroita – ja ties mitä.

Kun huonekalut siirretään paikoiltaan ja matot rullataan pois, paljastuu usein paljon pölyjä ja likaa. Siinä vaiheessa, kun viimeinen muuttolaatikko kannetaan ovesta ulos, olisi varmasti muutakin tekemistä, kuin mopin ja mikrokuituliinan heiluttaminen, vai mitä? Muuttosiivous on asia, joka kannattaa jättää ulkopuolisen, ammattitaitoisen tekijän käsiin. Tasokoti tekee muuttosiivoukset tehokkaasti ja luotettavasti sovittuna aikana, sovittuun aikaan.

Muuttokin sujuu paljon mukavammin, kun laatikoita kantaessa tiedät, ettei jokaista askelta tarvitse varoa: joku tulee myöhemmin, ja siivoaa jäljet.

Mitä kaikkea muuttosiivoukseen oikein kuuluu?

Vuokra-asunnoissa on monesti suoraan lueteltu ne asiat, jotka muuttosiivoukseen kuuluvat. Tämä lista on oikein pätevä muistilista myös omistusasujan muuttosiivoukseen. Lähtökohtaisesti muuttosiivoukseen kuuluvat ainakin lattioiden pesu, WC:n pesu, uunin ja lieden puhdistaminen, jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistus sekä lattiakaivojen puhdistus. Muistathan, että lieden ja jääkaapin taustat ja alustatkin pitäisi muistaa puhdistaa!

Muuttosiivous on asia, joka kannattaa hoitaa huolella. Sen laiminlyönti johtaa pahimmillaan vuokratakuun menetykseen – ja omistusasunnon myynnissä onhan kyse myös siitä, minkälaisen fiiliksen jätät itsestäsi seuraaville asunnon omistajille.

Kun olet muuttamassa, ota yhteys Tasokotiin – me hoidamme siivousasiat puolestasi, sillä huolehdittavia asioita riittää varmasti muutenkin tarpeeksi! Muistathan, että myös muuttosiivouksesta saat kotitalousvähennyksen!

Takaisin ylös